onsdag, oktober 24, 2007

MiljöresonemangSkriv gärna vad du tycker om argumenten i denna film som en kommentar i bloggen.

14 kommentarer:

Unknown sa...

Bra synsätt. Det finns inte möjligtvis en översättning för personer med dålig engelska?

Anonym sa...

fattar inte vad killen snackar om.

Olof sa...

Till anonym: Jo du kanske inte lade märke till att killen snackade på engelska, ett språk som du har studerat i cirka åtta år :-)

Anonym sa...

kan man inte lämna kommentar ngnannanstans där ingen annan ser? :)

Anonym sa...

Jag tycker filmen var bra
det fick en att fundera på hur allvarligt den globala uppvärmningen är.
Det smartaste valet vore att välja det alternativ som meför minst konsekveser, då har du ändå förbättrat förhållandena lite.

Anonym sa...

Men om man skulle välja möjlighet ja då är det ju ändå bättre om pengarna tar slut än alternativ nej om det vore sant. Och pengar är nog stor sak att oroa sig över men då är det ju större sak att oroa sig över växthuseffekten, alltså att folk dör och man inte ens kan leva på vissa ställen. För även om det låter orealitiskt så kan man ändå klara en kris med pengar om man arbetar tillsammans medan klimatet kan man inte styra på samma sätt. Och man kan ju inte heller bara och sitta och vänta på att något ska hända och OM det händer gå runt och komma på att man inte gjort något alls för att ändra på det. Alltså att man bara suttit och tittat på när folk förlorar sina hem och massor som kommer hända.
Så det man har mest att förlora på är att inte gjort något än pengar...
/ Emmy

Anonym sa...

asså den där kille är skum , han kännar säkert 340 kr i timmen

Anonym sa...

Killen verkar vara riktigt smart och kommer med en hel del bra argument! Att inleda med citatet "vad kan hända?" var ett smart drag, för vad kan egentligen hända? jo, miljökatastrofer som leder till bl.a. ekonomiska och sociala problem. Jag säger bara "I would buy ticet A"

Anonym sa...

Jag tycker att den hör filmen var väldigt gripande och jag tycker att han framförde sitt argument på ett övertyggande sätt. Hoppas att folk sprider filmen till andra ^^.

Hampe

Anonym sa...

Jag tycker filmen gav kunskap
det som han argumenterade om var bra! Vi måste bättra oss när det gäller vår jord!

Jesper sa...

Denna film fick mig att fundera lite
det var lite svårt att hänga med vissa gånger men jag tycker att det är bättre att spendera pengar på saker som skulle kunna hjälpa oss om detta kulle hända för det är ju bara ekonomin som går dåligt och den kommer ju förr eller senare att återställas men om den globala uppvärmningen kommer och vi inte har gjort något för att försöka stoppa den så kommer det att ge större konsekvenser än att ekonomin går dåligt.

Anna sa...

Jag tycker att det var intressant att se på de olika resultaten av klimatförändringarna som han ställde upp det, i fyra möjliga händelser. Jag har aldrig tänkt på detta sätt förr. Eftersom att man inte kan förutse vad som kommer att hända så verkar det ju smartast att välja kolumn "A" med små förluster jämfört med "B", men ändå inte så stor skillnad på vinstchanserna.

Anonym sa...

Jag tyckte att hans diagram var väldigt smart påtänkt och väldigt användbart till annat,eftersom man kan få ut ungefär vilka händelser som kan inträffa. Det som han säger på slutet tycker jag är väldigt bra om att informera andra, eftersom fler blir uppmärksammade på den globala uppvärmningen vilket kanske gör att man tänker på hur man lever. Det vill säga man kanske byter El-Levrantör( pga de använder t ex kol som bränsle för att tillverka ström) till ett mer miljövänligar El-levrantör. Alternativt man kanske låter bilen stå hemma och åker kommunalt, med flera alternativ. Om ett flertal personer tänker så som blir det en enorm positiv förendring vilket påverkar Kolumm A i detta sammanang vilket är bättre en B enligt mig.
/Patrik

Anonym sa...

videon var lite svår att förstå,desva lite svåra ord. men den var intressant.

Det var från maria och ida i 9a:)