onsdag, april 16, 2008

Perfekt screen capture till Firefox

Jag brukar ta en hel del bilder med screen capture program när jag ska göra instruktioner. Nu fick jag behov av att kunna ta en bild av en hel webbsida, där man inte ser hela sidan utan måste scrolla. Hmm, ett problem. Det är klart att man kan ta flera bilder och sätta ihop dem men det innebär en massa extra jobb. Någon måste redan ha en lösning på problemet. Jag googlade och hittade naturligtvis ett program som gjorde exakt det som jag ville. Programmet hette SnagIt och kostade naturligtvis massor av pengar. Dessutom fungerade det bara på IE (inte på Firefox som jag använder). Efter ytterligare en stund på google hittade jag ett tillägg till Firefox som funkar kanonbra, Screengrab. Du kan ladda ner det här! Här kommer ett smakprov...

Inga kommentarer: