torsdag, juni 05, 2008

iMovie

Under många år har jag stridit för att få använda mac-datorer i undervisningen. För mig har mac alltid erbjudit den bästa plattformen för media av alla de slag och särskilt när det gäller video. iMovie har varit flaggskeppet bland videoprogram för svenska elever. Nu när vi  äntligen har vi fått möjligheten att använda mac-datorer lånade jag en bärbar mac av en kollega för att sätta ihop en liten film. Efter en timmes arbete ger jag upp. iMovie har förvandlats från en perfekt produkt till ett riktigt skräpprogram som inte ens jag kan förstå mig på. Jag lyckas inte ens åstadkomma en liten film, något som jag klarade med bravur för några år sedan på tidiga versioner av iMovie. "Bättre och bättre dag för dag..." gäller tydligen inte med iMovie, tyvärr... 

Inga kommentarer: