lördag, juni 21, 2008

Kommunikation för höstens arbete

Sitter här och tänker inför hösten...

Jag tar emot en ny klass och har ett gyllene tillfälle att lägga grunden till en bra och effektiv kommunikation, både med elever och föräldrar. Jag undrar bara vilka verktyg jag ska välja. Har sedan tidigare använt vår kommuns gemensamma verktyg, Värmdötorget, som en lagringsplats för mina dokument som jag har delat med elever och föräldrar. Dessutom har jag använt denna blog för kommunikation direkt till mina elever. Det känns lite "spretigt" och min önskan är att göra en "portal" där både elever och föräldrar kan hitta aktuell information, både som dokument, artiklar och inlägg.

En tjänst som jag har sneglat lite på är Google sites. Den skulle kunna fungera som ett nav i kommunikationen med elever och föräldrar. Den är lätt att uppdatera och hålla en tydlig struktur. Bloggen skulle kunna leva sitt egen liv med inlägg av både privat och jobbkaraktär.

En fundering som jag har är om Google sites-delen bara ska vara öppen för elever och föräldrar men stängd för resten av världen. Det känns lite främmande att göra så. Möjligheten finns men det betyder ju inte att man behöver använda det. På ett sätt skulle det ge möjligheter att lägga ut information av mer känslig karaktär, som tider för utflykter mm. Samtidigt är det en nackdel att tvinga föräldrar och elever att logga in för att få ta del av information, dessutom kan ju andra än personer i denna grupp vilja ta del av det som vi publicerar.

Jag har också testat wiki men där har min tanke varit mer att den skulle användas av eleverna för att fylla på ett kunskapsområde. Det har inte blivit så mycket med det för eleverna, det har mest varit jag som har skrivit. Kanske kan det bli en förändring med det nu med nästa klass där vi får lite mer tid för NO och matematik.

Jag tar tacksamt emot tips från dig om du har några tankar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt med Bloggen Olof!
Jag bara kände att jag var tvungen att kika in.. och dessutom vill jag också va med på dina små påhitt till dina nya elever.. gud va du kommer sakna oss...
Ps. jag kollade på bilar idag, då vet du vem jag är...Ds
Hahahaha

Unknown sa...

Hej, vad kul att du vill använda nya verktyg för kommunikationen med dina elever! Om du behöver ideer eller inspsiration i kommunikationen så finns det kurser, kan tipsa om en samlad översikt inom ämnet:

http://www.kurser.se/information_och_kommunikation___320__.html