onsdag, juni 24, 2009

Mobilt bredband

För några dagar sedan beställde jag mobilt bredband för att kunna jobba undan lite under semester. Igår hämtade jag det på jobbet. Glad som en sommarlärka öppnade jag upp förpackningen och hittade lite ointressanta papper, modemet och den föredömligt korta bruksanvisningen. Där kunde jag läsa att det bara var att stoppa in modemet i en USB-port och sedan installera programvaran som fanns på modemet. För att öka utmaningen lite bestämde jag mig för att installera modemet på min lilla eeepc med Ubuntu (linux) på. Jag stoppade in modemet och en guide kom strax upp på skärmen som via några få frågor hjälpte mig att installera det mobila bredbandet. Sedan tog det totalstopp! Modemet fanns i listan över möjliga anslutningar men när jag försökte koppla upp så fick den inte någon kontakt. Nörd som man är googlade jag runt på massa olika forum för likasinnade nördar (men förhoppningsvis lite kunnigare...). Efter några timmar gav jag helt enkelt upp. Det fanns inte så mycket information att hitta och de flesta ställen berättade att det inte skulle vara några problem men jag visste ju motsatsen...

På morgonen idag tog jag det säkra före de osäkra och installerade det mobila bredbandet på min mac book (enligt förpackningen till det mobila bredbandet skulle det ju fungera till både mac os x, vista och xp). Efter två ominstallationer, flera omstarter (!) kom jag fram till att det inte heller fungerade till min mac. Ett tag funderade jag på att ringa till min arbetsgivare för att säga upp mig som IT-ansvarig men sansade mig och ringde till kundservice istället. Där fick jag veta att abonnemanget ännu inte var aktiverat. Något om ett avtal som inte hade kommit in till dem ännu från kommunens leverantör av kommunikationstjänster (ju fler kockar desto bättre soppa?).

Nu sitter jag här på gränsen till utbränd ;-) med en massa (onödiga ;-) ) kunskaper om konfigurationsfiler till gnome ppp, wvdial, apn och chap autentisering. :-)

Tack för det Tele2!

1 kommentar:

Patrik Arnesson sa...

Tack för att du visar din åsikt!

Dina åsikter visas som underlag för en sajt som samlar alla bloggares och mediers åsikter om mobilt bredband.

Hitta ditt inlägg på www.mobiltbredbandfighten.se under "negativt" på Tele2.

Be gärna dina läsare att berätta sina åsikter om sitt mobila bredband. Åsikterna kommer också att publiceras på sajten vilket gör det enklare för konsumenten att välja rätt bland alla bredbandsleverantörerna lovar guld och gröna skogar i sina reklambudskap.

MVH
Patrik, administratör på Mobilt Bredband Fighten.