onsdag, december 09, 2009

Remove Google talk client

Jag brukar chatta med Google Talk som jag tycker fungerar bra, ofta med text men ibland också med ljud och video. Min fru har också det på sitt jobb så det är väldigt praktiskt när man inte vill ringa på mobilen (där hon nästan aldrig svarar...). Tyvärr slutade Google Talk att fungera på hennes dator. Som vanligt skyllde jag på henne ;-) och bad henne att installera om den. Efter ett tag sa hon att det inte gick och jag var väl lika förstående som vanlig ("Det är väl klart att det går, har du försökt med..."). Till slut gav hon upp och jag skulle fixa det. Efter lite googlande efter fel 1603 som installeraren visade skred jag till verket. Efter att ha letat överallt på hela Internet efter en lösning kom jag fram till följande (som kanske kan hjälpa någon annan med samma problem):

Avinstallera Google Talk Plugin.
  • Försök först med Lägg till/ta bort program. Leta upp Google Talk Plugin i listan och följ instruktionerna.
  • Om Google Talk inte finns med i listan ska du ladda ner Windows Installer Clean Up. (Har förresten haft användning av det tidigare i liknande situationer, ett "bra-att-ha-program")
  • Installera det och kör programmet. Leta upp Google Talk Plugin och ta bort det.
Installera Google Talk igen så ska det fungera.

1 kommentar:

Unknown sa...

ELLER, så kan man använda pidgin, det klarar många vanliga protokoll och har öppen källkod.