lördag, november 06, 2010

Mikrolån på Kiva.org

Kiva.org är en organisation som samlar in pengar som senare går vidare som mikrolån till människor i främst utvecklingsländer. De som vill låna pengar från Kiva.org lägger upp en presentation sig själv och av sina företagsidéer. Det kan vara allt från att låna pengar till en ko för att starta mejeriproduktion till att köpa in en symaskin för att vidareutveckla ett skrädderi. Varje lån har en återbetalningsplan och när pengarna kommer tillbaka till Kiva.org kan man välja nya projekt att låna ut till eller få sina pengar utbetalda.

På Apple Education Leadership Summit i Prag 2010 var det en lärare som presenterade sitt projekt i företagsekonomi. Upplägget var att eleverna fick lära sig företagsekonomiska grundkunskaper och sedan tillämpa dem genom att välja ut företag att samla in pengar till och stödja.

Jag tyckte verkligen att idén var bra och nu under hösten har jag satsat lite pengar på Kiva.org tillsammans med min familj. Det minsta som man kan satsa är $25 och betalning sker via kontokort och Paypal. Barnen har fått vara med och bestämma vilka företag som de vill stötta. Det kan bli ganska intressanta diskussioner om vilka projekt som har låg risk och en god tanke bakom.

Just nu stödjer vi två projekt (Dolores Marilu Alcivar RossCatalina Huanca Group) men det kommer att bli fler...


Här nedan ser ni ett projekt som vi stödjer men som behöver pengar från fler:

Inga kommentarer: