lördag, november 20, 2010

Vetenskaplig anknytning?Häromdagen när jag var ute på promenad såg jag detta fantastiska anslag på ett elskåp. Jag är ju inte någon stor fantast av massage, jag har aldrig varit i Thailand och har solat solarium en gång för ca 20 år sedan, så det var inte något av detta som fångade min nyfikenhet. Det som jag tyckte var så intressant med anslaget var texten: "I solariet har vi nya rör med D-vitamin". När man ska sälja någon helt galen produkt ska man i alla fall ha med någon slags vetenskaplig referens som läsaren kan koppla till. Det ökar trovärdigheten. I detta fall måste ju författaren vilja att man ska göra kopplingen att D-vitamin är nyttigt och att D-vitamin har något med ljus att göra. Frågan som jag ställer är om rören i solariet verkligen innehåller D-vitamin och hur det i så fall kommer in i människan för att göra nytta där. Mycket intressant!

Inga kommentarer: